Carlo Ancelotti is de nieuwe trainer van Napoli. De 58-jarige Italiaan is bij de club uit de Serie A de opvolger van Maurizio Sarri, wiens vertrek eerder woensdag bekend werd gemaakt.

De 59-jarige Sarri had de selectie van Napoli drie jaar onder zijn hoede. De Italiaan bezorgde de club afgelopen seizoen bijna de eerste landstitel sinds 1990. Juventus bleek in de slotfase van de competitie toch net wat sterker.

"Ik wil Maurizio Sarri bedanken voor zijn waardevolle toewijding aan Napoli. Het heeft de stad en de club veel waardering opgeleverd. De manier van voetballen wordt door iedereen bewonderd'", aldus De Laurentiis.

Sarri heeft over belangstelling niet te klagen. Hij zou al een gesprek hebben gehad met Zenit Sint-Petersburg en in beeld zijn bij Chelsea bij een eventueel ontslag van Antonio Conte.

Ervaring

Met Ancelotti kiest Napoli voor een ervaren coach met een indrukwekkende staat van dienst. Hij had in het verleden de topteams van Real Madrid, Chelsea, Paris Saint-Germain, Juventus en AC Milan onder zijn hoede.

Na zijn ontslag in september bij Bayern München zat Ancelotti zonder club. Bij de Duitse recordkampioen moest hij het veld ruimen na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Paris Saint-Germain  in de groepsfase van de Champions League.

"Ik ben blij en vereerd om coach te mogen zijn van een club uit een unieke stad en met geweldige supporters", zei Ancelotti via Twitter in het Italiaans, Engels, Frans en Spaans. Hij tekent bij zijn nieuwe club een contract voor drie jaar.