Liverpool en AS Roma zijn aangeklaagd voor wangedrag van de eigen aanhang. Voor aanvang van het heenduel in de halve finales van de Champions League tussen de clubs vonden er ernstige ongeregeldheden bij het stadion plaats.

De UEFA heeft beide clubs dinsdag in staat van beschuldiging gesteld. Bij de rellen buiten Anfield voor het begin van de wedstrijd op 24 april raakte een 53-jarige supporter van Liverpool ernstig gewond.

Clubs kunnen tegenwoordig door de UEFA ook verantwoordelijk worden gesteld voor onlusten in de buurt van het stadion op de dag van de wedstrijd. Liverpool is tevens aangeklaagd voor het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen door de eigen aanhang tijdens het duel met AS Roma.

De UEFA behandelt deze zaak op 31 mei. Dan buigt de tuchtcommissie zich ook over het wangedrag van fans van Liverpool rond de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City.

Voor die wedstrijd op Anfield werd de spelersbus van City onder meer bekogeld met flessen. Ook werd de club aangeklaagd voor het gooien van vuurwerk en andere objecten tijdens het duel op Anfield.

Liverpool speelt zaterdag in de Champions League-finale tegen Real Madrid.