Paolo Guerrero kan deelname aan het WK in Rusland nu echt definitief vergeten. De 34-jarige aanvoerder van Peru hoopte in een persoonlijk gesprek met FIFA-preses Gianni Infantino clementie te krijgen voor een dopingschorsing, maar dat gaat niet gebeuren.

Na het gesprek, waarbij ook bondsvoorzitter Edwin Oviedo aanwezig was, kreeg Guerrero te horen dat de FIFA geen uitzondering voor hem kan maken. De spits is geschorst, omdat bij een dopingtest sporen van cocaïne bij hem werden aangetroffen.

"We hebben veel begrip voor zijn situatie en voor zijn teleurstelling, maar het hoogste strafhof in de sportwereld heeft deze sanctie nu eenmaal opgelegd", liet de FIFA weten.

Guerrero werd in eerste instantie voor een jaar geschorst door de FIFA. Na beroep ging daar een half jaar van af, zodat hij onlangs zijn rentree kon maken bij Flamengo.

Het mondiale antidopingbureau WADA stapte echter naar het internationaal sporttribunaal CAS en die bepaalde dat Guerrero een schorsing van veertien maanden verdient.

Aanvoerders

Guerrero kreeg in zijn zaak onder meer steun van de internationale spelersvakbond FIFPro en de aanvoerders van de landen waar Peru in de groepsfase tegen speelt (Frankrijk, Australië en Denemarken), maar dat mocht niet baten.

Guerrero speelde 86 interlands en maakte 32 treffers, waarmee hij topscorer aller tijden van zijn land is. Het zou de eerste keer zijn dat hij zijn land kon vertegenwoordigen op een WK.

De openingswedstrijd van het WK is op 14 juni in Moskou en gaat tussen gastland Rusland en Saudi-Arabië.