Sparta Rotterdam neemt na de degradatie naar de Jupiler League afscheid van liefst vijftien spelers. Onder anderen Ryan Sanusi en Paco van Moorsel vertrekken bij de Rotterdamse club, meldt Sparta dinsdag.

Sparta slaagde er afgelopen weekend niet in om zich op het hoogste niveau te handhaven. De ploeg verloor thuis met 1-3 van FC Emmen dat zodoende debuteert in de Eredivisie.

Van een groot aantal spelers was al bekend dat zij volgend jaar niet meer op Het Kasteel zouden spelen. Zo hadden Sander Fischer en huurling Robert Mühren opties in hun contracten staan dat zij mochten vertrekken bij degradatie.

Michiel Kramer, Soufyan Ahannach, Craig Goodwin en Jannik Huth waren om verschillende redenen al niet meer actief voor Sparta, terwijl de huurlingen Dabney dos Santos, Fred Friday (beiden AZ) en Miquel Nelom (Feyenoord) naar hun oude clubs terugkeren. Michel Breuer stopt.

Verder worden de contracten van aanvoerder Sanusi, doelman Leonard Nienhuis, middenvelder Van Moorsel en aanvaller Loris Brogno en Nick Proschwitz niet verlengd.

Met Henk Fraser staat er volgend seizoen in de Jupiler League ook een nieuwe trainer voor de groep. Hij volgt Dick Advocaat op, die zich tot het eind van het seizoen aan de Rotterdammers had verbonden.