West Ham United heeft dinsdag Manuel Pellegrini aangesteld als nieuwe trainer. De Chileen is bij de club uit Londen de opvolger van David Moyes, wiens contract niet verlengd werd.

Pellegrini tekent voor drie jaar. West Ham wordt zijn tweede klus in de Premier League, nadat hij van 2013 tot 2016 trainer was van Manchester City.

De afgelopen twee seizoenen was de 64-jarige Pellegrini trainer bij het Chinese Hebei China Fortune. Eerder was hij onder meer werkzaam bij Real Madrid, Malaga, Villarreal en River Plate.

Bij West Ham wordt Pellegrini al de derde trainer in een jaar tijd. De 'Hammers' begonnen het seizoen met Slaven Bilic, die in november plaats moest maken voor Moyes. De Schot leidde West Ham naar de dertiende plaats.

Ambitieus

West Ham-voorzitter David Sullivan is trots dat Pellegrini bij zijn club getekend heeft. "Hij is een winnaar die weet wat  nodig is om succes te hebben. We geloven dat zijn ervaring en kwalieit ervoor zorgen dat hij ook hier succes zal hebben", aldus Sullivan.

Volgens de voorzitter luistert de club met de aanstelling van Pellegrini naar de supporters. "De fans willen dat we ambitieus zijn. Ik denk dat we aan die wens voldoen met deze mooie aanstelling."

West Ham zal snel bekendmaken wie de assistenten van Pellegrini worden. "Daarna gaan we verder met het formeren van de selectie voor volgend jaar", aldus Sullivan.

Bekijk de eindstand in de Premier League