Zlatan Ibrahimovic is maandag in een competitiewedstrijd van zijn club Los Angeles Galaxy tegen Montreal Impact uit het veld gestuurd. De Zweed kreeg rood omdat hij een tegenstander een klap tegen het hoofd gaf.

De 36-jarige Ibrahimovic was enkele minuten voor rust woedend toen verdediger Michael Petrasso al dan niet bewust op zijn tenen ging staan.

Petrasso ging naar de grond en Ibrahimovic volgde kort daarna zijn voorbeeld. De aanvaller strompelde vervolgens ondersteund door de fysiotherapeut het veld af.

Het incident, dat plaatsvond zonder dat er een bal in de buurt was, ontging scheidsrechter Ismail Elfath. Hij kreeg echter hulp van de videoarbiter.

Na het bestuderen van de beelden besloot Elfath rood te geven aan Ibrahimovic. Petrasso werd bestraft met een gele kaart.

Overwinning

Met tien man boekte LA Galaxy wel weer eens een overwinning: 0-1. Ola Kamara maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. De ploeg uit Los Angeles bezet de zevende plek in de Western Conference van de MLS.

Ibrahimovic beleefde eind maart nog een spectaculair debuut bij LA Galaxy. Hij maakte twee doelpunten, waarvan een schitterende treffer. Daarna heeft Ibrahimovic, die transfervrij overkwam van Manchester United, weinig meer laten zien bij de Amerikaanse club.