Santi Cazorla vertrekt na dit seizoen transfervrij bij Arsenal, zo maakt de Engelse topclub maandagavond bekend. De Spanjaard maakte vorige maand na langdurig blessureleed zijn rentree op het trainingsveld.

De 33-jarige Cazorla, wiens contract na dit seizoen afliep, speelde op 19 oktober 2016 zijn laatste wedstrijd voor Arsenal. Sindsdien stond hij aan de kant door aanhoudende blessureproblemen.

De middenvelder onderging onder meer een enkeloperatie. Na die ingreep wilde de wond bij zijn rechtenkel maar niet helen. In totaal waren er maar liefst acht operaties nodig om dat te verhelpen.

Cazorla publiceerde eind vorig jaar foto's waarop een heleboel littekens aan de achterkant van zijn enkel te zien zijn. De artsen hebben zelfs een stukje huid van zijn getatoeëerde onderarm getransplanteerd naar zijn onderbeen.

Villarreal

Het is nog niet bekend voor welke club Cazorla volgend seizoen uitkomt. Naar verluidt zou hij terugkeren naar Villarreal, waar hij eerder speelde van 2003 tot en met 2006 en van 2007 tot en met 2011. Tussendoor was hij één seizoen actief voor Recreativo Huelva.

Daarna maakte de 77-voudig international de overstap naar Málaga, dat hem in de zomer van 2012 verkocht aan Arsenal. Bij de 'Gunners' groeide hij uit tot een vaste waarde.

In 2015 begonnen de blessureproblemen voor Cazorla. Hij liep toen een knieblessure op en keerde uiteindelijk pas na een half jaar terug in de hoofdmacht van de 'Gunners'.

In zes seizoenen speelde Cazorla 129 competitiewedstrijden voor Arsenal, waarin hij 25 keer scoorde. Met de Londense club won hij onder meer twee keer de FA Cup. Ook werd hij met de Spaanse nationale ploeg in 2008 en 2012 Europees kampioen.