Napoli-doelman Pepe Reina moet zich bij het Italiaanse sporttribunaal verantwoorden voor banden met de maffia. Uit onderzoek van justitie bleek dat de keeper bevriend is met enkele leden van de 'Camorra', een bekend maffiasyndicaat in Napels.

Twee oud-spelers van Napoli, Paolo Cannavaro en Salvatore Aronica, en enkele personeelsleden van de club zijn maandag om dezelfde reden ook aangeklaagd.

De betrokken spelers zouden toegangskaartjes voor wedstrijden van Napoli hebben verstrekt aan de maffia en onderling auto's hebben verhandeld. Volgens justitie is Reina zelfs op vakantie gegaan met de maffiosi, die een gokkantoor in Napels bezitten.

Cannavaro, die nu voor Sassuolo speelt, zou geprobeerd hebben een horloge ter waarde van liefst 400.000 dollar te verkopen waarvan de herkomst onduidelijk was.

WK

Reina hoorde maandag ook dat hij is opgenomen in de definitieve Spaanse selectie voor het WK in Rusland. De 36-voudig international fungeert in de nationale ploeg als reservekeeper achter David de Gea.

De 35-jarige Reina komt sinds de zomer van 2015 uit voor Napoli. Dit seizoen speelde hij 35 competitiewedstrijden voor de Zuid-Italiaanse club, die afgelopen seizoen kort achter landskampioen Juventus als tweede eindigde in de Serie A.

Eerder in zijn loopbaan stond de Spanjaard onder contract bij FC Barcelona, Villarreal, Liverpool en Bayern München.