VfL Wolfsburg heeft donderdag een grote stap gezet richting handhaving in de Bundesliga. De ploeg van trainer Bruno Labbadia won de heenwedstrijd van de play-off thuis tegen Holstein Kiel met 3-1.

Wolfsburg begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al in de dertiende minuut op een 1-0 voorsprong door Liverpool-huurling Divock Origi, die een rebound benutte.

Holstein Kiel bracht in de 34e minuut echter de stand verrassend in evenwicht via Kingsley Schindler, die na schitterend voorbereidend werk van Dominick Drexler de bal van dichtbij binnen tikte.

Wolfsburg trok echter alsnog aan het langste eind dankzij een raak schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Josip Brekalo in de veertigste minuut en een succesvolle individuele actie van Yunus Malli in de 56e minuut.

Bruma

Bij Wolfsburg zat Jeffrey Bruma het gehele duel op de bank en ontbraken Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer vanwege blessures.

De return wordt maandag in Kiel afgewerkt. De winnaar van het tweeluik komt na de zomer uit in de Bundesliga. De verliezer moet zich tevreden stellen met de Tweede Bundesliga.

Wolfsburg eindigde dit seizoen op de zestiende plaats in de Bundesliga, terwijl Holstein Kiel derde werd in de Tweede Bundesliga.