Tom Beugelsdijk blijft ook de komende drie seizoenen bij ADO Den Haag. De 27-jarige clubicoon heeft zijn aflopende contract bij de nummer zeven van de Eredivisie verlengd. Bij AZ moeten Gino Coutinho en Levi Garcia vertrekken.

"Ik ben onwijs trots dat ik voor deze club mag spelen en superblij dat ik voor drie jaar mag bijtekenen", zegt Beugelsdijk donderdag in een filmpje op het Twitter-account van ADO.

De aflopende verbintenis van de geboren Hagenaar was eind maart formeel opgezegd door ADO, maar de club maakte toen al duidelijk over een nieuw contract in onderhandeling te zijn met de verdediger.

Beugelsdijk is al bijna twee decennia verbonden aan ADO. Hij kwam in 2000 in de jeugdopleiding van de club uit zijn geboortestad.

Sindsdien speelde de lange verdediger alleen in de seizoenen 2010/2011 en 2011/2012 (verhuurd aan FC Dordrecht) en het seizoen 2014/2015 (overgestapt naar de Duitse club FSV Frankfurt) niet voor ADO.

In het recent afgelopen seizoen kwam Beugelsdijk in 24 competitiewedstrijden in actie voor de ploeg van Alfons Groenendijk. In totaal staat hij op 134 Eredivisie-duels voor ADO. Daarin maakte hij dertien goals.

AZ

Bij AZ kregen doelman Coutinho en aanvaller Garcia minder goed nieuws, want hun aflopende contract wordt niet verlengd. Het duo moet dus op zoek naar een nieuwe club.

Coutinho (35) stond drie seizoenen onder contract bij AZ. Eerder kwam de doelman uit voor Excelsior, PSV, FC Den Bosch en ADO Den Haag. De twintigjarige Garcia speelde sinds het najaar van 2015 in Alkmaar en werd het afgelopen half jaar aan Excelsior verhuurd.

AZ verlengde eerder deze week wel de contracten van talenten Thomas Ouwejan en Mees Hoedemakers. Middenvelder Joris Overeem tekende bij FC Utrecht.

De club nam daarnaast afscheid van huurlingen Marko Vejinovic en Ricardo van Rhijn, die terugkeren naar respectievelijk Feyenoord en Club Brugge.