PSV gaat zich versterken met Lars Unnerstall. De 27-jarige Duitse doelman komt transfervrij over van VVV-Venlo.

Unnerstall ondergaat volgens het AD donderdag een medische keuring in Eindhoven en zal bij een positieve uitkomst vermoedelijk een driejarig contract tekenen tot medio 2021.

PSV is wel van plan om Unnerstall komend seizoen gelijk te verhuren aan VVV, waar hij deze jaargang een ijzersterke indruk maakte.

PSV-trainer Phillip Cocu heeft met Jeroen Zoet, Eloy Room en Luuk Koopmans op dit moment drie keepers tot zijn beschikking. Bovendien keert Hidde Jurjus deze zomer terug van een uitleenperiode bij Roda JC.

Viergever

Unnerstall is de tweede aanwinst van PSV, nadat vorige maand al de eveneens transfervrije verdediger Nick Viergever werd weggeplukt bij rivaal Ajax.

Vorig jaar zomer zette Unnerstall zijn handtekening onder een eenjarige verbintenis in Venlo, nadat hij in zijn geboorteland bij Tweede Bundesliga-club Fortuna Düsseldorf nog amper in actie kwam.

De voormalig jeugdinternational speelde in het verleden bij onder meer Schalke 04, waarvoor hij in totaal in 34 competitiewedstrijden zijn opwachting maakte in het eerste elftal.