Heracles Almelo heeft zich woensdag versterkt met doelman Janis Blaswich. De 27-jarige Duitser komt transfervrij over van Borussia Mönchengladbach.

Blaswich tekent bij de nummer tien van de Eredivisie een driejarig contract tot de zomer van 2021 met een optie voor nog een seizoen.

"Ik ben blij met mijn overgang naar Heracles Almelo. Mijn doel is altijd geweest om zo hoog mogelijk te spelen", zegt Blaswich op de website van zijn nieuwe werkgever.

"De Eredivisie is een vooraanstaande Europese competitie waarin ik mijzelf kan bewijzen. De goede lijn van het afgelopen seizoen hoop ik bij Heracles Almelo door te trekken. Ik wil me verder ontwikkelen."

Castro

Blaswich is de eerste aanwinst van Heracles Almelo voor komend seizoen en moet in het Polman Stadion de naar KV Mechelen vertrokken Bram Castro opvolgen.

"Met Janis halen we een moderne keeper in huis. Naast goede reflexen op de doellijn is hij ook voetballend sterk. Hij bestrijkt een groot gebied buiten het doel en kan in de opbouw als extra man fungeren", aldus technisch manager Mark-Jan Fledderus.

"Janis kwam op de radar dankzij oud-Heraclied Martin Pieckenhagen. We hebben hem lange tijd gevolgd en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten."

Blaswich wordt dit seizoen door Borussia Mönchengladbach verhuurt aan Hansa Rostock. Hij kwam tot 34 competitiewedstrijden voor de Derde Bundesliga-club en hield daarin zestien keer de nul.