Steven Bergwijn heeft dinsdag geblesseerd de trainingsstage van het Nederlands elftal verlaten. De groep bestaat daardoor nog uit dertien spelers.

De aanvaller van PSV meldde zich woensdagmiddag al met een knieblessure bij de KNVB Campus in Zeist. Onderzoek van de medische staf van Oranje wees uit dat hij niet kan trainen, laat staan spelen.

De twintigjarige Bergwijn is al de tweede PSV'er die de stage, die twee dagen duurt, moet laten schieten. Maandag meldde Bart Ramselaar zich al af bij bondscoach Ronald Koeman, omdat hij nog niet hersteld is van een hersenschudding.

De stage is bedoeld voor (kandidaat)-internationals, aangevuld met spelers van Jong Oranje, die het seizoen bij hun club al hebben afgesloten.

De dertien overgebleven spelers zijn Juninho Bacuna (FC Groningen), Steven Berghuis (Feyenoord), Justin Bijlow (Feyenoord), Kevin Diks (Feyenoord), Denzel Dumfries (sc Heerenveen), Luuk de Jong (PSV), Teun Koopmeiners (AZ), Thomas Ouwejan (AZ), Sergio Padt (FC Groningen), Guus Til (AZ), Tonny Vilhena (Feyenoord), Wout Weghorst (AZ) en Jeroen Zoet (PSV).

Definitieve selectie

De blessure van Bergwijn betekent waarschijnlijk dat hij niet geselecteerd wordt voor de oefeninterlands van Oranje in en tegen Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni). De vleugelspeler behoorde tot de dertigkoppige voorselectie van Koeman. Vrijdag maakt de bondscoach zijn definitieve selectie bekend.

Ook Art Langeler, de bondscoach van Jong Oranje, maakt dan bekend welke spelers zich in Zeist mogen melden. Net als het Nederlands elftal spelen de beloften twee vriendschappelijke interlands, in en tegen Bolivia (25 mei) en Paraguay (29 mei).

Na de wedstrijden tegen Slowakije en Italië speelt Oranje nog één oefeninterland voordat de wedstrijden tegen Frankrijk (9 september) en Duitsland (14 oktober) in de Nations League beginnen.

Oranje speelt op 6 september in eigen land tegen Peru, dat zich wel wist te plaatsen voor het WK van komende zomer in Rusland. In die wedstrijd speelt recordinternational Wesley Sneijder normaal gesproken zijn laatste minuten voor het Nederlands elftal.