Mitchell van der Gaag is vanaf komend seizoen trainer van NAC Breda. De 46-jarige Gelderlander komt over van Excelsior en tekent voor twee seizoenen, met een optie op nog een jaar, in het Rat Verlegh Stadion.

NAC, dat zich dit seizoen met een veertiende plaats veiligspeelde in de Eredivisie, besloot eerder niet verder te gaan met trainer Stijn Vreven. Opvolger Van der Gaag werd knap elfde met Excelsior, waar zijn contract afliep.

Afgelopen weekend meldde De Telegraaf al dat Van der Gaag een aanbod van het geïnteresseerde sc Heerenveen naast zich had neergelegd en dat hij zou kiezen tussen NAC en het Australische Sydney FC.

"Met deze overgang heb ik de nieuwe uitdaging gevonden die ik zocht. De volle tribunes, de sfeer in het stadion, die echte betrokkenheid van mensen bij een club, dat vind je in Nederland niet zo snel", verklaart Van der Gaag zijn keuze voor NAC.

"De club heeft de afgelopen jaren stapsgewijs een uitstekend topsportklimaat ontwikkeld. Ik ben trots dat ik voor deze club mag werken en kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan het stap voor stap vooruit helpen van NAC."

Smulders

In Breda wordt de oud-jeugdinternational herenigd met technisch directeur Hans Smulders, met wie hij eerder samenwerkte bij FC Eindhoven.

"Hij is een natuurlijke leider die werkt vanuit duidelijke kaders, garant staat voor veel trainingsarbeid en een goede visie heeft op het trainersvak", zegt Smulders over Van der Gaag.

"Ook heeft hij de kwaliteit om een grote specialistische staf vanuit meerdere vakgebieden aan te sturen en steekt hij veel tijd in het individueel beter maken van spelers. Met zijn energie, werklust en enorme drive om te winnen past hij goed bij het DNA van deze club."

Van der Gaag stond in de jaren voordat hij in de zomer van 2016 bij Excelsior neerstreek voor de groep bij Eindhoven, het Cypriotische Ermis Aradippou en de Portugese clubs Belenenses en Marítimo Funchal.