FC Eindhoven-spits Mart Lieder speelt vanaf volgend seizoen in Denemarken. De topscorer van de Jupiler League heeft woensdag een contract voor twee jaar bij SönderjyskeE getekend.

De 28-jarige Lieder maakte dit seizoen veel indruk. Hij scoorde namens FC Eindhoven liefst dertig keer in de Jupiler League en ontving daarvoor de Bronzen Stier.

Omdat hij besloot zijn aflopende contract bij Eindhoven niet te verlengen, kan hij transfervrij de overstap maken naar SönderjyskeE, dat op het hoogste Deense niveau speelt.

SönderjyskeE eindigde dit seizoen als nummer acht van de veertien clubs in de Superliga. De club uit Sönderborg heeft met Kees Luijckx nog een Nederlander onder contract staan. De 32-jarige Luijckx kwam in de Eredivisie uit voor AZ, Excelsior, NAC Breda, ADO Den Haag en Roda JC.

Wester

Lieder begon zijn profloopbaan in het seizoen 2011/2012 bij Vitesse en kwam verder uit voor RKC Waalwijk, FC Dordrecht en het Zwitserse FC Aarau. Hij speelde sinds dit seizoen in Eindhoven.

Met zijn overstap naar SönderjyskeE volgt Lieder zijn vriendin Tess Wester naar Denemarken. De keepster van de Nederlandse handbalsters verliet het Duitse Bietigheim onlangs voor het Deense Odense.