Juventus heeft voor het zevende jaar op rij de landstitel veroverd in Italië. De ploeg van coach Massimiliano Allegri had zondag in de voorlaatste speelronde van de Serie A voldoende aan een gelijkspel bij AS Roma.

Juventus had nog slechts één punt nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Met nog één speelronde voor de boeg kan de 'Oude Dame' niet meer ingehaald worden door Napoli, dat met vier punten minder tweede staat.

Voor Juventus is het de 34e landstitel in de clubgeschiedenis. Afgelopen woensdag won de ‘Oude Dame’ ook al de Coppa Italia door in de finale AC Milan met 4-0 te verslaan.

Gianluigi Buffon werd voor de negende keer in zijn carrière kampioen met Juventus. Daarmee is de veertigjarige doelman recordhouder wat betreft het aantal landstitels in Italië. Buffon deelde dat record eerder met Giovanni Ferrari en Giuseppe Furino.

Paulo Dybala vond tegen Roma vroeg na rust het doel voor Juventus, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Ruim twintig minuten voor tijd moest de thuisploeg met tien man verder door een tweede gele kaart voor Radja Nainggolan.

Juventus slaagde er in het vervolg van de tweede helft niet in om te profiteren van de overtalsituatie. Kevin Strootman viel in de slotfase in bij Roma.

Napoli

Napoli won tegelijkertijd met 0-2 bij Sampdoria. Oud-Ajacied Arek Milik opende in de tweede helft de score nadat hij slechts een minuut daarvoor was ingevallen. Raul Albiol bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand.

Eerder op de dag speelden Marten de Roon en Hans Hateboer met Atalanta Bergamo voor eigen publiek gelijk tegen AC Milan: 1-1. De Roon deed de hele wedstrijd mee bij de thuisploeg en Hateboer viel elf minuten voor tijd in.

Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man door rode kaarten voor Rafael Toloi (Atalanta) en Riccardo Montolivo (Milan).

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A