PSV laat Luc Nilis naar VVV-Venlo vertrekken. De clubicoon van de landskampioen wordt bij de Limburgse Eredivisionist toegevoegd aan de technische staf van hoofdtrainer Maurice Steijn.

De vijftigjarige Belg gaat in Venlo aan de slag als assistent van Steijn en als specialistentrainer, bevestigt VVV op de website van de club.

Nilis vervulde die laatste functie tot tevredenheid van Marcel Brands ook bij PSV en verlengde onlangs zelfs zijn contract nog. "Wij hadden Luc graag behouden, maar uit respect voor zijn verdiensten bieden we hem de ruimte te vertrekken", reageert de technisch manager op het afscheid van de Belg.

"Luc vertrekt nu, maar weet dat voor hem de deur hier altijd openstaat. We wensen hem oprecht veel succes bij VVV-Venlo."

Andere rol

Op De Herdgang was Nilis verantwoordelijk voor de individuele training van de aanvallers uit de A-selectie, Jong PSV en de onder 19- en onder 17-ploeg. "Bij PSV verdeelde ik de aandacht over meerdere aanvallers bij meerdere teams. VVV heeft me een andere rol aangeboden en ik denk dat die me ook wel ligt", aldus Nilis.

Bij VVV komt hij zijn oud-ploeggenoot Stan Valckx, nu manager voetbal in De Koel, weer tegen. "Luc kan spelers helpen zich te verbeteren en heeft daarmee een meerwaarde in onze technische staf", verklaart de Limburger zijn keuze voor de 56-voudig 'Rode Duivel'.

Steijn werd in het voorbije seizoen geassisteerd door Mark Luijpers en Jay Driessen. De hoofdtrainer zelf zou mogelijk juist voor een vertrek bij VVV staan. De Hagenaar wordt gelinkt aan onder meer sc Heerenveen.