NAC Breda hoopt na dit weekend Mitchell van der Gaag als nieuwe trainer te presenteren, maar de topkandidaat om Stijn Vreven op te volgen heeft meer ijzers in het vuur. De afzwaaiende coach van Excelsior zou namelijk ook aan de slag kunnen bij Sydney FC.

Volgens De Telegraaf verschaft de 46-jarige Van der Gaag, die een aanbieding van de Australische landskampioen in overweging heeft, op korte termijn uitsluitsel over zijn toekomst.

De interesse vanuit Sydney zou eerder nog de aanleiding geweest zijn om onderhandelingen over het trainerschap bij sc Heerenveen af te breken, schrijft de krant. De geboren Gelderlander zou nu echter wel oren hebben naar een toekomst bij NAC.

In Breda zou hij herenigd kunnen worden met technisch directeur Hans Smulders, met wie hij eerder samenwerkte bij FC Eindhoven. NAC verkiest Van der Gaag naar verluidt boven de eveneens clubloze Ernest Faber.

Van der Gaag leidde Excelsior dit seizoen naar de elfde plek in de Eredivisie. Daarmee verbeterde hij de klassering na zijn eerste jaar in Rotterdam, toen hij de competitie knap als twaalfde afsloot met de Kralingers.

De oud-jeugdinternational stond voordat hij in de zomer van 2016 bij Excelsior neerstreek voor de groep bij Eindhoven, het Cypriotische Ermis Aradippou en de Portugese clubs Belenenses en Maritimo Funchal.