Oranje onder 17 heeft de groepsfase van het EK in Engeland afgesloten zonder puntverlies en tegendoelpunt. De ploeg van bondscoach Kees van Wonderen won vrijdag het laatste groepsduel met 2-0 van Servië.

De talenten waren bij voorbaat al zeker van de kwartfinales, terwijl Servië na twee nederlagen al was uitgeschakeld. Oranje was het toernooi begonnen met een 3-0 zege op Duitsland, waarna Spanje met 2-0 opzij werd gezet.

Tegen Servië had Van Wonderen dan ook aardig wat spelers opgesteld die dit toernooi genoegen moesten nemen met een plek op de bank. Onder anderen spits Daishawn Redan, goed voor drie doelpunten, kreeg rust.

De aanvaller van Chelsea werd tegen Servië vervangen door Brian Brobbey en de spits van Ajax stelde niet teleur. Hij scoorde vlak voor en vlak na rust.

In de kwartfinales is Ierland de volgende tegenstander. Dat duel wordt maandag om 20.00 uur gespeeld in Chesterfield. Bij een zege wacht de winnaar van het duel tussen Noorwegen en Engeland.

Oranje onder 17 hoopt voor de derde keer Europees kampioen te worden. Dat lukte het team eerder in 2011 en 2012. Bij die eerste editie deden spelers als Jetro Willems, Karim Rekik en Memphis Depay mee.