Dani Alves moet het WK aan zich voorbij laten gaan. Volgens de Braziliaanse bond is de rechtsback niet op tijd fit voor het toernooi in Rusland.

De 35-jarige Alves viel dinsdag uit in de gewonnen bekerfinale van Paris-Saint Germain tegen Les Herbiers (2-0). Hij liep letsel op aan een kruisband, al hoeft Alves niet onder het mes.

De ervaren verdediger werd donderdag bezocht door de teamarts van de Braziliaanse selectie en die heeft geconstateerd dat Alves zeker zes weken aan de kant staat, waardoor hij de start van het WK hoe dan ook niet zal halen, meldt de bond vrijdag.

Alves, die bij de oefenduels met Duitsland en Engeland de aanvoerdersband droeg, gold als belangrijkste gegadigde om op het WK de positie van rechtsback in te vullen. De 107-voudig international zou in Rusland zijn derde WK spelen.

De Braziliaanse bondscoach Tite maakt in principe maandag de voorselectie voor het WK bekend. Daarin ontbreekt dus de naam van Alves.

Het WK in Rusland begint over een maand. Brazilië speelt op 17 juni de eerste groepswedstrijd tegen Zwitserland. Ook Costa Rica en Servië zitten bij de 'Seleção' in de groep.