Arjen Robben heeft vrijdag zijn aflopende contract bij Bayern München met een jaar verlengd. De 34-jarige aanvaller blijft tot de zomer van 2019 verbonden aan de 'Rekordmeister'.

Er was lange tijd onduidelijkheid over de toekomst van Robben bij Bayern. De leiding van de Duitse kampioen liet al wel doorschemeren langer door te willen met de oud-PSV'er.

Zelf meldde Robben in maart nog dat hij twijfelde over een contractverlenging. "Ik ben nu voor mezelf aan het uitzoeken wat ik precies wil, maar ik heb de knoop daarover nog niet doorgehakt. Ik weet op dit moment ook nog niet wat mijn opties precies zijn", zei de 96-voudig Oranje-international destijds.

Afgelopen maandag legde Bayern al Franck Ribéry langer vast. De 35-jarige Franse aanvaller verlengde zijn aflopende contract eveneens met een jaar.

Behalve Robben verlengde ook Rafinha zijn verbintenis met een seizoen. "We zijn zeer blij dat we met deze spelers nog een jaar door kunnen gaan", laat technisch directeur Hasan Salihamidzic op de website van Bayern weten. "Zowel Robben als Rafinha speelt in onze plannen voor komend seizoen een belangrijke rol."

Van Gaal

Voor Robben wordt het zijn tiende seizoen bij Bayern. De vleugelspeler, die in november vorig jaar na 96 interlands bedankte voor Oranje, werd in 2009 door Louis van Gaal naar Bayern München gehaald. Hij schoot de club vier jaar later naar winst van de Champions League.

Robben begon zijn profcarrière in het seizoen 2000/2001 bij FC Groningen en kwam vervolgens uit voor PSV, Chelsea en Real Madrid, waarna hij in München belandde.

Vorige maand werd Robben voor de zesde keer op rij en zeven keer in totaal kampioen met de Duitse topclub. Voor de Groninger was het de elfde landstitel in zijn loopbaan, waarmee hij Johan Cruijff afloste als de Nederlander met de meeste kampioenschappen.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga