Roda JC en Sparta Rotterdam hebben donderdag een voorzichtige stap naar lijfsbehoud gezet. Roda speelde met 0-0 gelijk bij Almere City, terwijl Sparta moeizaam won bij FC Dordrecht: 1-2.

Roda had het in Almere vooral voor rust lastig met de thuisploeg. De beste kansen waren ook voor de ploeg van coach Jack de Gier, maar Roda-doelman Hidde Jurjus werd niet echt getest.

Na rust beet Roda een stuk meer van zich. Bij het fel strijdende Almere vloeiden de krachten langszaam weg. Roda dook enkele keren op voor het vijandig doel, maar wist niet te scoren.

De ploeg uit Flevoland, een ronde eerder te sterk voor MVV, mag zodoende nog hopen op een plek in de finale van de play-offs, waarin Telstar of De Graafschap de tegenstander is.

De return is aanstaande zondag om 20.00 uur. Die dag worden ook de drie overige duels in de play-offs afgewerkt.

Dordrecht-Sparta

Sparta-spits Loris Brogno zorgde in het duel met Dordrecht al na tien minuten voor het openingsdoelpunt. De Belg schoot raak op aangeven van Stijn Spierings. 

Diezelfde Spierings bracht Dordrecht vlak voor tijd kolderiek op gelijke hoogte. De middenvelder schoot de bal hard terug richting doelman Roy Kortsmit, maar die verkeek zich volledig. De bal verdween vervolgens in de bovenhoek. Robert Mühren bezorgde Sparta direct daarna alsnog de zege.

Mocht Sparta standhouden, dan treffen de Rotterdammers in de finale waarschijnlijk FC Emmen. De ploeg uit Drente was eerder op donderdag verrassend met liefst 4-0 te sterk voor NEC.

Dordrecht heeft zich deze play-offs echter al getoond als een stugge ploeg. De equipe van coach Gérard de Nooijer verloor in de eerste ronde het thuisduel met SC Cambuur met 1-4, maar wist dat resultaat in Friesland te evenaren. Na strafschoppen bereikte Dordrecht vervolgens de volgende ronde.