Javairo Dilrosun is de opvallendste naam in de selectie van Jong Oranje voor de oefenduels in Bolivia en Paraguay. De negentienjarige aanvaller is een van de drie debutanten in de groep van bondscoach Art Langeler.

Ook NEC-middenvelder Ferdi Kadioglu en ADO Den Haag-doelman Indy Groothuizen kregen woensdag hun eerste oproep van Langeler. Jong Oranje reist naar Zuid-Amerika voor oefenduels met Bolivia op 25 mei en Paraguay op 29 mei.

Dilrosun maakte op zestienjarige leeftijd de overstap van Ajax naar Manchester City. Hij kwam nooit uit voor het eerste elftal van de Engelse kampioen. In de zomer maakt hij de overstap naar het Duitse Hertha BSC.

Langeler heeft in totaal zestien spelers opgeroepen. Mogelijk wordt de selectie nog uitgebreid met spelers die afvallen uit de voorselectie van Ronald Koeman voor het 'grote' Oranje.

Zeven spelers van Jong Oranje zullen zich eerst in Zeist melden voor een trainingsstage bij Oranje: Juninho Bacuna (FC Groningen), Justin Bijlow, Kevin Diks (Feyenoord), Denzel Dumfries (sc Heerenveen), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan (AZ) en Bart Ramselaar (PSV). Dumfries sluit alleen bij de selectie van Koeman aan als zijn club Heerenveen in de halve finales van de play-offs wordt uitgeschakeld door FC Utrecht.

Selectie Jong Oranje

Doel: Indy Groothuizen (ADO Den Haag), Joël Drommel (FC Twente), Justin Bijlow (Feyenoord).

Verdediging: Thomas Ouwejan (AZ), Kevin Diks (Feyenoord), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Denzel Dumfries (sc Heerenveen), Justin Hoogma (Hoffenheim).

Middenveld: Teun Koopmeiners (AZ), Juninho Bacuna (FC Groningen), Ferdi Kadioglu (NEC), Bart Ramselaar (PSV), Pablo Rosario (PSV).

Aanval: Javairo Dilrosun (Manchester City), Arnaut Groeneveld (NEC), Sam Lammers (PSV).