Arsenal moet het zo'n zes maanden stellen zonder Laurent Koscielny. De 32-jarige Franse verdediger is geopereerd aan zijn achillespees.

Koscielny scheurde de pees vorige week donderdag tijdens de verloren return in de halve finales van de Europa League tegen Atlético Madrid (1-0).

De aanvoerder van de 'Gunners' ging in Madrid al vroeg in de wedstrijd kermend van de pijn naar de grond. Hij leek zich zonder dat de bal en een tegenstander in de buurt waren te verstappen en greep meteen naar de onderkant van zijn rechterbeen.

Een dag later werd al bekend dat Koscielny daardoor komende zomer het WK in Rusland aan zich voorbij moet laten gaan, maar hij mist dus nu ook een groot gedeelte van de eerste helft van het nieuwe Premier League-seizoen.

Kapot

"Laurent is er natuurlijk kapot van. De operatie betekent dat hij er de komende zes maanden uit ligt. Jullie zien hem zeker tot aan het begin van december niet terug", zei de afzwaaiende Arsenal-manager Arsène Wenger dinsdag op zijn persconferentie.

Koscielny had al aangekondigd na het WK te stoppen als international. Hij verloor twee jaar geleden met de nationale ploeg de EK-finale in eigen land.

De centrale verdediger debuteerde begin 2011 in het Franse elftal en speelde tot dusver 51 interlands, waarin hij één doelpunt maakte.

Koscielny komt al sinds medio 2010 uit voor Arsenal en kwam vooralsnog tot 455 duels, waarin hij 34 keer trefzeker was.