Willem II neemt deze zomer afscheid van zes spelers met een aflopend contract. Thom Haye, Darryl Lachman, Bartholomew Ogbeche, Eyong Enoh, Stefan van der Lei en Giliano Wijnaldum vertrekken allemaal transfervrij uit Tilburg.

Van het zestal speelden Haye en Lachman de meeste wedstrijden. Zowel de middenvelder als de verdediger speelde sinds de zomer van 2016 voor Willem II en kwam sindsdien tot zeventig officiële wedstrijden.

Spits Ogbeche tekende begin 2016 voor de 'Tricolores' en kwam sindsdien tot 41 duels, waarin hij dertien keer scoorde. De 33-jarige Nigeriaan kampte twee keer met een zware blessure.

Voormalig Ajax-middenvelder Enoh en verdediger Wijnaldum werden afgelopen winter vastgelegd, maar mogen dus alweer vertrekken bij Willem II. Doelman Van der Lei kwam in een jaar tijd niet in actie in de hoofdmacht.

Koster

Willem II is al druk bezig voor volgend seizoen, want anderhalve week geleden werd Adrie Koster al als trainer vastgelegd. De 63-jarige Zeeuw volgt interim-coach Reinier Robbemond op, die te horen kreeg dat hij moet vertrekken.

De Tilburgse club speelde zich onder Robbemond, de opvolger van de begin maart vertrokken Erwin van de Looi, in de slotfase van het seizoen veilig in de Eredivisie. Willem II eindigde met 37 punten op de dertiende plek.

In de laatste speelronde werd Vitesse zondag in het Koning Willem II Stadion op een 2-2-gelijkspel gehouden. Konstantinos Tsimikas en Ben Rienstra scoorden voor de thuisploeg.

Bekijk de eindstand in de Eredivisie