Franck Ribéry speelt ook volgend seizoen bij Bayern München. De 35-jarige Franse aanvaller heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd.

"Ik ga het nog een jaar doen", zegt Ribéry in een filmpje op de Twitterpagina van Bayern waarin hij met zijn hand op het shirtlogo van de Duitse topclub klopt.

"Bayern is mijn familie en München is mijn thuis geworden. Het is voor mij een eer om nog een seizoen in het shirt van Bayern te voetballen."

Ribéry is voor het elfde achtereenvolgende seizoen actief bij Bayern, dat hem in 2007 overnam van Olympique Marseille.

117 doelpunten

De buitenspeler maakte tot nu toe in 385 officiële wedstrijden zijn opwachting voor 'Der Rekordmeister' en was daarin goed voor 117 doelpunten en 179 assists.

Ribéry won met Bayern al acht landstitels, vijf DFB-Pokals, drie Duitse Super Cups, één Champions League, één wereldbeker voor clubs en één Europese Super Cup.

De 81-voudig international herstelt op dit moment van een blessure en hoopt op tijd fit te zijn voor de finale van de DFB-Pokal op 19 mei in Berlijn tegen Eintracht Frankfurt.

Naast Ribéry kan ook Arjen Robben een jaar langer blijven bij Bayern. De verwachting is dat de 34-jarige Nederlandse aanvaller snel zijn handtekening zet onder een nieuwe verbintenis tot medio 2019.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga