Real Madrid-trainer Zinedine Zidane denkt dat de enkelblessure van Cristiano Ronaldo meevalt en dat de Champions League-finale eind deze maand tegen Liverpool voor zijn sterspeler niet in gevaar komt.

Ronaldo raakte zondagavond in de Clasico tegen FC Barcelona geblesseerd in een duel met verdediger Gerard Piqué toen hij na een kwartier de gelijkmaker produceerde (1-1).

Enigszins gehavend maakte de topscorer van Real nog wel de eerste helft vol, maar in de rust werd hij gewisseld. Het duel in Camp Nou eindigde in 2-2.

Volgens Zidane heeft de 33-jarige Ronaldo slechts een lichte enkelblessure. "Hij voelt zich momenteel niet best, maar ik denk dat het om iets kleins gaat'', zei de Franse trainer na de bij vlagen grimmige Clasico.

"Het was gewoon een verkeerde beweging. Ik kan nu nog niet zeggen hoe lang hij is uitgeschakeld. Hij zal maandag een scan ondergaan, maar ik vermoed dus dat het niet ernstig is. We maken ons geen zorgen over de finale, we zullen er allemaal bij zijn."

WK

De Champions League-finale wordt op 26 mei in het Olympisch Stadion in Kiev gespeeld. Na de eindstrijd wacht Ronaldo nog het WK met Portugal.

De Portugezen zijn in Rusland ingedeeld in groep B met Spanje, Marokko en Iran. De eerste wedstrijd van de ploeg van bondscoach Fernando Santos is op 15 juni in Sochi.

Het WK begint op 14 juni in Moskou met de wedstrijd tussen gastland Rusland en Saudi-Arabië. De finale is op 15 juli en wordt ook in Moskou gespeeld.