Arsène Wenger heeft zondag na het duel met Burnley (5-0) met een speech op het veld afscheid genomen van de Arsenal-supporters. 

Het was voor Arsenal de 606e en laatste thuiswedstrijd onder leiding van Wenger, die sinds oktober 1996 hoofdtrainer is bij de Londense club en na dit seizoen vertrekt.

"Ik wil jullie bedanken dat ik hier zo lang mocht zijn. Ik weet dat het niet altijd makkelijk was", zei de 68-jarige Fransman.

Voor de wedstrijd vormden de teams van Arsenal en Burnley een erehaag voor Wenger, die zeventien prijzen won met de 'Gunners'.

"Boven alles ben ik net als jullie een Arsenal-fan. Het is een manier van leven. Het gaat ons om het mooie voetbal en het koesteren van bepaalde waarden", aldus Wenger. "Blijf ook volgend seizoen achter dit team staan, want deze spelers hebben speciale kwaliteiten. Ze verdienen jullie steun."

Ferguson

Wenger nam ook even een moment om stil te staan bij de gezondheid van zijn voormalige rivaal Alex Ferguson. De oud-trainer van Manchester United werd zaterdag getroffen door een hersenbloeding en ligt nu na een operatie op de intensive care.

"Ik wil graag mijn collega Alex Ferguson beterschap wensen en hoop dat het snel weer beter met hem gaat." De Franse trainer besloot zijn speech met de woorden: "Ik zal jullie missen."

Na succesvolle jaren vielen de prestaties van Arsenal de afgelopen seizoenen tegen. De supporters riepen ook dit seizoen daarom meermaals om een vertrek van Wenger. Omdat hij in mei 2017 zijn contract nog met twee jaar had verlengd, kwam het nieuws over zijn vertrek toch als een verrassing.