Robin van Persie hakt op zeer korte termijn de knoop door over zijn toekomst als profvoetballer. De Feyenoorder verwacht eind volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven.

Dat vertelde hij zondag na de 2-3 uitzege van de Rotterdammers bij sc Heerenveen aan de NOS. Van Persie viel in Friesland halverwege de tweede helft in.

"Er zijn gesprekken geweest met technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Jan de Jong en komende week zit ik met Giovanni van Bronckhorst. Ik ben goed op weg om alles op een rijtje te zetten", aldus de 102-voudig international.

"Daarbij krijg ik de hulp van allerlei mensen en dat is erg prettig. Eind volgende week is er meer duidelijkheid."

Twijfels

De leiding van Feyenoord maakt er geen geheim van dolgraag met Van Persie door te willen. De 34-jarige aanvaller twijfelt echter omdat zijn lichaam hem af en toe in de steek laat.

"Ik heb twee weken geleden gezegd hoe ik me voel", refereert hij aan zijn interview na de door Feyenoord gewonnen bekerfinale, waarin hij openlijk aangaf ondanks zijn nog één seizoen doorlopende contract een afscheid te overwegen.

"Ik ben er heel open en eerlijk over geweest. Wat dat betreft is er dus geen geheim. Maar iemand zei net dat je maar één keer kan stoppen. Dat weet ik en daarom neem ik er de tijd voor."

Brainstormen

De geplande gesprekken met trainer Van Bronckhorst, die eerder aangaf dat de routinier van enorme waarde is voor de ploeg, spelen voor Van Persie een belangrijke rol. 

"Ik heb een aantal vragen voorbereid en in die gesprekken gaan we relaxed met een bak koffie over die vragen praten en brainstormen. Hoe ziet hij het? Hoe zie ik het?"

Van Persie speelde sinds zijn terugkeer bij Feyenoord begin dit jaar twaalf Eredivisieduels en scoorde daarin vijf keer. Slechts één keer (thuis tegen Sparta Rotterdam) maakte hij de negentig minuten vol. In de bekerfinale tegen AZ (3-0) scoorde hij de 2-0.

Bekijk de eindstand in de Eredivisie