PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser kondigde zondag vlak na de pijnlijke nederlaag van zijn club bij AZ (6-0) aan de technische staf van het eerste elftal serieus te gaan analyseren.

PEC Zwolle verspeelde door de nederlaag een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. Visser was zo teleurgesteld dat hij meteen een boodschap op Twitter zette. 

''Pffff....wat een ongelooflijk dieptepunt die 6-0 als slot van een bedroevende tweede seizoenshelft! Hoe zijn we in vredesnaam zo ver kunnen wegzakken? Ondanks de vooraf gehoopte plek 9, vraagt dit wel om een serieuze analyse van onze ervaren technische staf!"

In een tweede bericht op Twitter schreef Visser later dat er geen ontslagen zullen vallen. "Een serieuze evaluatie betekent wat mij betreft dat we dat met elkaar doen en zeker niet dat de positie van wie dan ook bij PEC Zwolle ter discussie staat."

Van 't Schip

Trainer John van 't Schip wilde niet meteen op zijn emotionele voorzitter reageren. ''Dat lijkt me niet verstandig", zei hij voor de camera van FOX Sports.

''Hij heeft vragen en daar gaan we ongetwijfeld over praten. Ik ben ook teleurgesteld over deze nederlaag. Ik ben ook teleurgesteld over de hele tweede helft van het seizoen."

Op Twitter meldde Van 't Schip later: "Niet altijd handig om zo snel te reageren na zo'n teleurstellende inmaakpartij. Maar supporters staan in goede en slechte tijden achter de club." Het is niet duidelijk of hij daarmee doelt op de uitspraken van Visser.

Zwolle was na het gedegradeerde FC Twente de slechtst presterende ploeg in de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. PEC pakte slechts elf punten na de winterstop, tegenover 33 punten in de eerste seizoenshelft.

De ploeg evenaart daarmee het record van GVAV in het seizoen 1964/1965, dat ook een verval van 22 punten had in de tweede helft van het seizoen.

Bekijk de eindstand van de Eredivisie