Klaas-Jan Huntelaar blijft een jaar langer bij Ajax. De 34-jarige spits verlengt zijn aflopende contract met een seizoen, bevestigde hij zondag na Excelsior-Ajax (1-2) tegenover de media.

De 76-voudig Oranje-international keerde afgelopen zomer terug bij Ajax, waar hij van 2006 tot eind 2008 ook al speelde. Bij zijn presentatie werd benadrukt dat hij tweede spits zou zijn achter Kasper Dolberg, maar in de loop van het seizoen kreeg hij geregeld de voorkeur boven de Deen.

Na de winterstop had Huntelaar helemaal geen concurrentie van Dolberg, die in december geblesseerd raakte aan zijn rechtervoet.

In het uitduel met Excelsior moest Huntelaar zich zondag al voor rust met een lichte blessure laten vervangen. Hij scoorde dit seizoen dertien keer in 28 wedstrijden en moet bij Ajax daarmee alleen David Neres (veertien treffers) voor zich dulden.

Een maand geleden zei Ajax-trainer Erik ten Hag al te hopen dat Huntelaar zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis zou zetten in Amsterdam.

De Ligt

In tegenstelling tot Huntelaar vertrekken Matthijs de Ligt en Justin Kluivert wellicht bij Ajax, maar beide talenten wilden daar na de wedstrijd tegen Excelsior weinig over kwijt.

"Ik ben erg gelukkig bij Ajax en het aanvoerderschap is ook een mooi iets.", zei De Ligt, die aan diverse Europese topclubs wordt gelinkt. "We zullen wel kijken wat er gebeurt."

Kluivert is nog in onderhandeling met Ajax om zijn tot medio 2019 lopende contract te verlengen. "Ik weet niet of ik mijn laatste wedstrijd bij Ajax al heb gespeeld", aldus de aanvaller. "Ja, ik heb mijn keuze al wel een beetje gemaakt. Maar het komt allemaal wel in de komende weken."

Huntelaar, De Ligt en Kluivert sloten het seizoen met Ajax af zonder prijs. De 33-voudig landskampioen moest het kampioenschap aan PSV laten en werd ook voortijdig uitgeschakeld in Europa en het bekertoernooi.