Vivianne Miedema heeft Arsenal zaterdag ondanks een doelpunt niet kunnen helpen aan de winst van de FA Cup. De Nederlandse spits verloor met de 'Gunners' in de finale op Wembley met 1-3 van Chelsea.

Miedema nam in de 73e minuut de 1-2 voor haar rekening door met haar mindere linkerbeen een voorzet van Beth Mead binnen te werken.

Ramona Bachmann had Chelsea vlak daarvoor al hoogstpersoonlijk op een 0-2 voorsprong gezet, waarna Francesca Kirby in de slotfase een einde maakte aan alle spanning.

De Nederlandse keepster Sari van Veenendaal van Arsenal had bij de 0-2 wel de pech dat het schot van Bachmann van richting werd veranderd.

Oranje-internationals

Naast Miedema en Van Veenendaal stonden er in de persoon van Dominique Janssen en Daniëlle van de Donk nog twee Oranje-internationals in de basis bij Arsenal.

Er zaten maar liefst 45.000 supporters op de tribunes, wat nog nooit eerder was voorgekomen bij een vrouwenwedstrijd in Engeland.

Chelsea veroverde voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de FA Cup, nadat het zich drie jaar geleden in 2015 voor de eerste maal had verzekerd van het belangrijkste nationale bekertoernooi.