Laurent Koscielny is definitief niet fit genoeg om komende zomer met Frankrijk naar het WK in Rusland te gaan, zo heeft bondscoach Didier Deschamps vrijdagavond bevestigd.

De aanvoerder van Arsenal liep donderdag een zware blessure op tijdens de verloren return in de halve finale van de Europa League tegen Atlético Madrid (1-0).

Koscielny heeft vermoedelijk een achillespees afgescheurd. Hoewel de officiële diagnose nog gesteld moet worden, weet Deschamps al dat de 32-jarige verdediger niet inzetbaar is op het WK.

"Dit is een grote klap voor de nationale ploeg", benadrukt de Franse coach. "Laurent was een vaste waarde, die altijd een hoog niveau haalde en door iedereen werd gewaardeerd."

Loopbaan

Koscielny had eerder aangegeven dat hij na het WK stopt als international. Hij debuteerde begin 2011 in het Franse elftal en speelde tot dusver 51 interlands, waarin hij één doelpunt maakte.

De verdediger was van de partij op de EK's van 2012 en 2016 en het WK 2014. Koscielny verloor twee jaar geleden met 'Les Blues' de finale van het EK in eigen land tegen Portugal.

Op het WK in Rusland zit Frankrijk in een groep met Australië, Peru en Denemarken. Het mondiale eindtoernooi begint op 14 juni en de finale staat 15 juli op het programma.