De Franse spelersvakbond UNFP weigert de veelbesproken Tony Chapron uit te roepen tot scheidsrechter van het jaar. Hij was door zijn collega's voorgedragen, waarop de organisatie van het Franse voetbalgala besloot de prijs dit jaar te schrappen.

Chapron raakte halverwege januari in opspraak door een incident tijdens de wedstrijd tussen FC Nantes en Paris-Saint Germain (0-1). De arbiter werd in de blessuretijd van het duel per ongeluk in zijn rug gelopen en aangetikt door Diego Carlos.

De 46-jarige Chapron struikelde en gaf de Braziliaanse verdediger van Nantes vervolgens een schop tegen het onderbeen. De verbouwereerde Diego Carlos werd ook nog eens bestraft met zijn tweede gele kaart.

De bizarre actie van Chapron leverde hem een schorsing van zes maanden op. Dat betekende het einde van zijn carrière, want de scheidsrechter zou na dit seizoen sowieso al stoppen.

Als steunbetuiging kozen zijn collega's Chapron tot scheidsrechter van het jaar. De UNFP ziet dat echter als een provocatie en reikt de prijs daarom dit jaar helemaal niet uit in de Ligue 1.