Voorzitter James Pallotta van AS Roma moet zich bij de tuchtcommissie van de UEFA verantwoorden voor zijn uitspraken na de return tegen Liverpool in de halve finale van de Champions League.

De Romeinen wonnen woensdag in eigen huis weliswaar met 4-2 van de 'Reds', maar dat was net niet genoeg om de eindstrijd te bereiken. Tot ontsteltenis van Roma-voorzitter Pallotta, die na afloop geen goed woord over had voor de arbitrage.

De 60-jarige Amerikaan oordeelde dat scheidsrechter Damir Skomina Roma zeker twee strafschoppen had onthouden en liet bovendien weten dat de UEFA zo snel mogelijk video-arbitrage moet invoeren in de Champions League.

"Ongelooflijk dat zulke dingen nog steeds kunnen gebeuren. Dit is eigenlijk een heel slechte grap", zei Pallotta, die steun kreeg van Roma-directeur Monchi. "We kunnen dit simpelweg niet voorbij laten gaan. Zonder alle fouten was alles anders geweest."

Lachen

De UEFA vindt de kritiek van Pallotta op de arbitrage ontoelaatbaar en heeft hem dus aangeklaagd. De zaak wordt op 31 mei behandeld bij de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond.

Pallotta maakt zich niet druk over de aanklacht. "Ik kan hier alleen maar om lachen", aldus de Roma-voorzitter in een eerste reactie.