NEC gaat zonder Joris Delle en Suently Alberto de play-offs om promotie naar de Eredivisie in. Beide spelers maken per direct geen deel meer uit van de selectie van trainer Pepijn Lijnders.

Eerste doelman Delle kreeg te horen dat Marco van Duin tijdens de play-offs onder de lat zou staan. De 28-jarige Fransman gaf vervolgens aan zich niet op te kunnen laden voor een reserverol en heeft het trainingskamp in Mierlo donderdag verlaten.

Delle was de afgelopen twee seizoenen eerste keus bij NEC. De 31-jarige Van Duin speelde al ruim twee jaar geen officiële wedstrijd meer.

Alberto voldoet volgens de club uit Nijmegen "niet aan de fysiek gestelde normen". De 21-jarige verdediger kwam dit seizoen tot slechts zeven minuten in het eerste elftal.

Gemotiveerd

"Het is jammer dat het zo loopt met Joris en Suently, maar wij moeten de play-offs in met spelers die tot op het bot gemotiveerd zijn om deze tot een goed einde te brengen", zegt technisch directeur Remco Oversier op de website van NEC.

"Daar hebben we 100 procent focus voor nodig bij het hele team. Joris en Suently zullen dan ook de rest van dit seizoen geen deel meer uitmaken van de eerste selectie."

NEC degradeerde vorig jaar via de play-offs uit de Eredivisie. In de laatste speelronde van de huidige jaargang liep de ploeg directe promotie mis. Fortuna Sittard eindigde achter kampioen Jong Ajax op de tweede plaats en speelt volgend seizoen op het hoogste niveau.

FC Emmen

Middenvelder Jari Schuurman en aanvaller Mohamed Rayhi zijn niet meegereisd naar het trainingskamp omdat zij met blessures kampen. In de halve finales van de play-offs tegen FC Emmen hoopt de club uit Nijmegen wel te kunnen beschikken over aanvallers Sven Braken en Steeven Langil, die na blessures aan hun herstel werken in Mierlo.

NEC speelt volgende week donderdag (Hemelvaartsdag, aftrap 14.30 uur) eerst uit tegen Emmen. De return in De Goffert begint zondag op hetzelfde tijdstip.

De winnaar van het tweeluik speelt in de finale waarschijnlijk tegen Sparta (als die ploeg als zeventiende in de Eredivisie eindigt) of SC Cambuur, tenzij die club komende zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht een 4-1 voorsprong weggeeft.