Trainer Giovanni van Bronckhorst bemoeit zich niet met de beslissing van Robin van Persie om zijn loopbaan wel of niet te beëindigen.

Van Persie liet een kleine twee weken geleden - na de gewonnen bekerfinale tegen AZ (3-0) - weten dat hij door fysieke ongemakken twijfelt over de voortzetting van zijn carrière. Hij heeft nog een contract voor een jaar.

"Ik ga hem geen duwtje in de goede richting geven. Hij moet zijn gevoel volgen, dat is het advies dat ik hem geef", zei Van Bronckhorst donderdag op een persconferentie in De Kuip.

De coach hoopt wel dat Van Persie nog een jaar voor Feyenoord speelt, zo liet hij direct na de bekerfinale al doorschemeren. "Robin is van enorme waarde voor ons, dat heeft hij vandaag ook weer laten zien", zei hij na de zege op AZ, waarbij Van Persie het tweede doelpunt maakte.

De 34-jarige aanvaller liet onlangs zelf weten de knoop nog niet te hebben doorgehakt. "De komende weken ga ik alles rustig op een rijtje zetten en dan maak ik mijn keuze. Ik weet het nog niet en ga er nu over nadenken", zei hij maandag.

Heerenveen

Van Persie, die eerder van 2002 tot 2004 in de hoofdmacht van Feyenoord speelde, gaat zondag met zijn club in de laatste speelronde van de Eredivisie op bezoek bij sc Heerenveen.

Er staat voor Feyenoord niets meer op het spel en dus gaat Van Bronckhorst rouleren in de basisopstelling van de bekerwinnaar. "Er zal weer een ander team staan dan zondag. Ik weet nog niet hoeveel wisselingen ik ga doorvoeren, maar er gaat iets veranderen", aldus de coach.

De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion tussen Heerenveen, dat nog om Europees voetbal strijdt, en nummer vier Feyenoord begint zondag net als de acht andere Eredivisie-duels om 14.30 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie