​Jean-Paul van Gastel blijft langer verbonden aan Feyenoord. De assistent van trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zijn aflopende contract donderdag verlengd tot de zomer van 2020.

De 46-jarige Van Gastel maakt al sinds 2011 deel uit van de technische staf van de Rotterdammers. Hij maakte onder meer het behalen van de landstitel en twee keer winst van de KNVB-beker mee.

"Ik kom nog elke dag met veel plezier en liefde naar Feyenoord, waar ik mezelf al jaren kan ontwikkelen en elke dag iets mag toevoegen aan de verdere groei van deze prachtige club", zegt Van Gastel, die tussen 1996 en 2001 voor Feyenoord speelde.

"Het geeft mij steeds weer een gevoel van trots als ik kijk naar de stappen die op alle terreinen gemaakt zijn nadat de club in een moeilijke periode zat. Ik ben vooral erg tevreden over de vele jeugdspelers die de afgelopen jaren gedebuteerd hebben in Feyenoord 1."

Technisch directeur Martin van Geel: "Ook voor de continuïteit zijn we erg blij dat er met Van Gastel en Van Bronckhorst al jaren twee oer-Feyenoorders in de trainersstaf zitten. Bovendien blijft Jean-Paul dagelijks zijn waarde als uitstekende veldtrainer bewijzen."

Van Gastel was in De Kuip eerder assistent onder Ronald Koeman en Fred Rutten en werkt nu dus samen met Van Bronckhorst, die nog een contract voor een jaar heeft bij de vijftienvoudig landskampioen.

Wouters

Ruim een week geleden maakte Feyenoord bekend dat Jan Wouters, de andere assistent van Van Bronckhorst, na dit seizoen vertrekt uit De Kuip. Hij had net als Van Gastel een aflopende verbintenis.

Naar verwachting maakt Feyenoord binnen enkele weken de opvolger van Wouters bekend, die als assistent-coach drie jaar aan de club verbonden was.

Bekerwinnaar Feyenoord bereidt zich momenteel voor op de laatste speelronde van de Eredivisie, waarin het zondag om 14.30 uur op bezoek gaat bij sc Heerenveen. De ploeg van Van Bronckhorst is al zeker van de vierde plaats.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie