De Italiaanse bond heeft dinsdag bevestigd dat er met Roberto Mancini over het bondscoachschap gesproken wordt. De trainer van Zenit Sint-Petersburg gaat graag aan het werk bij de 'Azzurri'.

"Er is nog niets beslist, maar Roberto heeft gezegd dat hij graag wil", zei Roberto Fabbricini, interim-voorzitter van de bond. Het eerste gesprek met de 53-jarige Mancini is al geweest.

Volgens Fabbricini gaan de gesprekken verder na 13 mei, als de competitie in Rusland is afgelopen. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Mancini, die nog twee jaar onder contract staat, geen kans meer op het kampioenschap met Zenit.

De bevestiging van Fabbricini volgt op geruchten eerder op de dag in de Italiaanse media dat Mancini al akkoord zou zijn met de bond.

Viervoudig wereldkampioen Italië zit sinds november vorig jaar zonder bondscoach nadat in de play-offs tegen Zweden deelname aan het WK van komende zomer werd misgelopen. De catastrofe kostte Giampiero Ventura na anderhalf jaar zijn baan. Luigi Di Biagio fungeert sindsdien als interim-bondscoach.

Ancelotti

Mancini is sinds de zomer van 2017 trainer van Zenit. Eerder stond de 36-voudig Italiaans international aan het roer bij Fiorentina, Lazio, Internazionale, Manchester City, Galatasaray en opnieuw Inter, waarmee hij drie keer kampioen van Italië werd. Met City pakte hij in 2012 de landstitel.

Naar verluidt was ook Carlo Ancelotti in de race voor het bondscoachschap van Italië, maar de oud-coach van onder meer Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid en Bayern München zou hebben bedankt voor de eer.

De eerstvolgende wedstrijd van Italië is op maandag 28 mei, wanneer Saudi-Arabië in een oefeninterland de tegenstander is. In juni spelen de 'Azzurri' vriendschappelijk tegen Frankrijk en Nederland.