Diego Maradona is drie dagen na zijn vertrek bij Al-Fujairah FC weer aangesteld als coach van de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten, zo meldt de club maandagavond.

De 57-jarige Argentijn en Fujairah besloten vrijdagavond enkele uren na het mislopen van directe promotie naar de UAE-Pro League in goed overleg uit elkaar te gaan.

Maradona werd een klein jaar geleden coach van Fujairah, dat uitkomt op het tweede niveau in de Verenigde Arabische Emiraten. 'Pluisje' moest de club terugbrengen naar de hoogste divisie en bereidde zich in augustus in het Brabantse dorp Mierlo met zijn selectie voor op het seizoen.

Fujairah eindigde in de reguliere competitie als derde, op twee punten van nummer twee Kalba. De bovenste twee ploegen promoveren rechtstreeks naar de UAE-Pro League.

Op de laatste speeldag kwam Fujairah niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Khor Fakkan. Bij een overwinning was de ploeg van Maradona wel direct gepromoveerd.

Play-offs

Ondanks de derde plaats maakt Fujairah nog wel kans om via de play-offs te promoveren. Daarin strijdt de ploeg met drie andere clubs om twee plekken in de hoogste divisie.

Maradona is bij Fujairah bezig aan zijn eerste klus sinds hij in 2012 werd ontslagen bij Al-Wasl, eveneens afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Eerder had 'Pluisje' van 2008 tot en met 2010 de Argentijnse nationale ploeg onder zijn hoede. Daarmee haalde hij op het WK van 2010 tot de kwartfinales. Daarna werd zijn contract niet verlengd.