Sparta Rotterdam gaat de play-offs om promotie/degradatie in zonder Craig Goodwin. De 26-jarige aanvaller heeft met de clubleiding een akkoord bereikt over een vertrek met onmiddellijke ingang.

Goodwin kwam voor de winterstop nog tot zestien wedstrijden, maar hij kon na de winterstop niet op al te veel speeltijd meer rekenen.

De Australiër maakte op 14 april in het met liefst 7-0 verloren uitduel met Vitesse voor het laatst zijn opwachting in het eerste elftal, maar hij liet toen als linksback geen goede indruk achter.

"Als een speler nog maar zo weinig in actie komt, dan is het voor beide partijen het best niet met elkaar verder te gaan", aldus technisch manager Henk van Stee.

Contractverlenging

Goodwin verlengde opvallend genoeg vorige maand zijn contract op Het Kasteel nog tot de zomer van 2019, maar die overeenkomst is dus nu verscheurd.

De drievoudig international begon medio 2016 bij Sparta aan zijn eerste Europese avontuur, nadat hij voor die tijd alleen actief was geweest in zijn vaderland, bij Adelaide United, Newcastle Jets, Melbourne Heart, Oakley Cannons en Adelaide Raiders.

Sparta speelt zondag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen Heracles Almelo. De ploeg van trainer Dick Advocaat moet zich daarna via de play-offs in de Eredivisie zien te handhaven.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie