Andrés Iniesta kon zijn geluk zondag niet op nadat hij erin geslaagd was om in zijn laatste seizoen bij FC Barcelona de titel in de Primera Division te veroveren.

"Ik zou willen dat dit voor eeuwig was, maar alles heeft een begin en een einde", zei de 33-jarige Spaanse middenvelder na afloop van de 2-4 zege op bezoek bij Deportivo La Coruña tegenover verschillende media.

De tot tranen toe geroerde Iniesta liet vrijdag op een drukbezochte persconferentie weten komende zomer uit Camp Nou te vertrekken, na zestien jaar in de hoofdmacht te hebben gespeeld.

"Ik heb de eerlijkste beslissing voor mezelf en voor de club genomen. Nu wil ik het seizoen hier met een goed gevoel beëindigen. Dan ga ik naar het WK en begin ik aan een nieuw avontuur", zei hij er in Riazor over.

Iniesta begon tegen Deportivo wegens wat lichte pijntjes op de reservebank, maar viel vlak voor tijd toch nog in en kreeg bij zijn entree een staande ovatie van het thuispubliek.

"Er zijn echt geen woorden voor alle liefde die ik nu van de mensen krijg. Daar ben ik ze stuk voor stuk eeuwig dankbaar voor", vertelde hij.

Valverde

Trainer Ernesto Valverde was eveneens door het dolle heen. Hij wilde de waarde van het kampioenschap niet bagatelliseren omdat zijn ploeg deze jaargang weinig concurrentie ondervond.

"Dit is de prijs waar je het langst voor moet vechten en waar je uiteindelijk de meeste voldoening uit haalt. Voor een club als Barcelona is het misschien nog wel het moeilijkst om ervoor te zorgen dat het winnen niet gaat vervelen."

"Blíjven winnen, dat is lastig. Al geldt dat voor mij niet echt. Dit is mijn eerste landstitel in Spanje, al werd ik in Griekenland met Olympiakos al drie keer kampioen."

Valverde wil niet dat zijn spelers nu op hun lauweren gaan rusten en hoopt dat de ongeslagen status in de resterende vier competitiewedstrijden behouden blijft.

"Het zou namelijk uniek en bijzonder knap zijn als we ongeslagen blijven. Dat zou een prestatie van formaat zijn. Daar gaan we dus ook voor."

Het Deportivo van trainer Clarence Seedorf degradeerde door de nederlaag tegen Barcelona naar de Segunda Division A. Het is nog onduidelijk of de Nederlander ook volgend seizoen aan het roer staat bij 'Depor'.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division