FC Dordrecht gaat zonder aanvaller Robert Mutzers de play-offs om promotie naar de Eredivisie in. De clubleiding heeft hem zondag geschorst omdat hij zaterdag spuugde in de richting van zijn eigen trainer Gérard de Nooijer.

Mutzers uitte op die manier zijn frustratie toen hij al vroeg werd gewisseld in het thuisduel met NEC (3-3). De 25-jarige aanvaller maakte dit seizoen twaalf doelpunten in de Jupiler League en was een vaste waarde in het elftal van De Nooijer.

De trainer van Dordrecht besloot Mutzers te wisselen nadat verdediger Julius Bliek met twee keer geel van het veld was gestuurd.

De Nooijer bracht Mawouna Amevor in het veld om de verdediging te versterken en de voorsprong te verdedigen. Mutzers kon die wissel niet waarderen en spuugde dus richting zijn trainer.

Volgens een woordvoerder van Dordrecht maakt Mutzers gedurende de play-offs geen deel uit van de selectie. Er staat binnenkort een gesprek met de clubleiding gepland. De ploeg van De Nooijer treft SC Cambuur in de eerste ronde van de play-offs.

De winnaar van het tweeluik speelt in de halve finales van de play-offs tegen Sparta Rotterdam. MVV Maastricht en Almere City staan net als Dordrecht en Cambuur tegenover elkaar in de eerste ronde.