Nick Viergever en Mitchell Dijks verlaten Ajax na dit seizoen. Beide spelers beschikken over een aflopend contract in de Johan Cruijff Arena.

Viergever en Dijks hebben zondag voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen AZ afscheid genomen van de supporters van de Amsterdammers.

Viergever (28) werd door Ajax in de zomer van 2014 transfervrij overgenomen van AZ en speelde sindsdien 107 officiële wedstrijden, waarin hij zeven doelpunten maakte.

De verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, maakte op 18 november in het met 0-8 gewonnen uitduel met NAC Breda voor het laatst zijn opwachting in het eerste elftal.

Viergever raakte tijdens dat duel geblesseerd aan zijn enkel. Hij leek vorige maand dicht bij een rentree, maar na het spelen van een competitiewedstrijd met Jong Ajax kreeg hij een terugslag.

Viergever zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van PSV, waarmee hij naar verluidt zelfs al een mondeling akkoord heeft bereikt.

Dijks

Dijks speelt na dit seizoen voor Bologna, zo bevestigde trainer Erik ten Hag na afloop van de met 3-0 gewonnen topper tegen AZ. Hij zou op een haar na akkoord zijn met de Serie A-club, waarvoor hij naar verluidt een lucratieve verbintenis voor maar liefst vijf seizoenen kan tekenen.

De 25-jarige Dijks komt al maandenlang niet meer in de plannen van Ajax voor. Hij moet op de linksbackpositie Nicolas Tagliafico, Daley Sinkgraven en Viergever boven zich dulden in de pikorde.

Doordat Tagliafico pas in de winterstop werd aangetrokken en Sinkgraven met een zware knieblessure kampte, mocht Dijks afgelopen zomer niet vertrekken en had hij in de openingsfase van het seizoen zelfs een basisplaats.

Dijks speelde verdeeld over twee periodes (2012-2013 en 2015-2018) 84 officiële wedstrijden voor Ajax. Hij maakte geen goal voor de Amsterdammers.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie