Hoewel Wout Weghorst vrijdag op de training van AZ een flinke wond opliep na een charge van Gino Coutinho, heeft de spits voorkomen dat de reservekeeper uit de selectie werd gezet. Coutinho krijgt wel een boete.

"Dat hoefde voor mij niet. We zijn met deze selectie begonnen en daar gaan we het ook mee afmaken. Dat vind ik het belangrijkste", zegt Weghorst vrijdag tegen Voetbal Inside.

De clubtopscorer schreeuwde het na de overtreding van Coutinho uit van de pijn en ging voor onderzoek naar het ziekenhuis, waar een wond in zijn lies- en schaamstreek werd gehecht. Hij mist de uitwedstrijd van zondag tegen Ajax.

AZ-coach John van den Brom zette Coutinho aanvankelijk uit de selectie, maar draaide dat op aandringen van Weghorst terug, waardoor de doelman alleen een boete hoeft te betalen.

"Het standpunt van Wout siert hem", zegt Van den Brom tegen het Noord-Hollands Dagblad. "Blijft staan dat we als club de actie van Gino afkeuren. Daarom krijgt hij een boete."

Aftrappen: Twente hoopt op Juve-scenario, Advocaat kwelt Feyenoord
370
Aftrappen: Twente hoopt op Juve-scenario, Advocaat kwelt Feyenoord

Blessure

Voor het uitduel met Ajax in de Johan Cruijff Arena kan Van den Brom naast Weghorst ook niet beschikken over verdediger Stijn Wuytens en aanvaller Oussama Idrissi, die eveneens met een blessure kampen.

AZ weet al zeker dat het minimaal als derde eindigt, omdat de voorsprong op nummer vier Feyenoord acht punten bedraagt. De club uit Alkmaar is daardoor voor de achtste keer in tien jaar verzekerd van Europees voetbal. De achterstand op Ajax is vijf punten met nog twee duels voor de boeg.

Bij Ajax ontbreken zondag Joël Veltman en Frenkie de Jong door blessures. Siem de Jong zit zijn tweede en laatste wedstrijd schorsing uit na zijn rode kaart in de topper tegen PSV.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie