Bram Castro vervolgt zijn loopbaan na dit seizoen bij KV Mechelen. De 35-jarige doelman trekt na vier jaar de deur achter zich dicht bij Heracles Almelo.

De Belg heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij degradant uit zijn vaderland. Mechelen zakt als nummer zestien van de Jupiler Pro League af naar de Proximus League.

"Als je voor fantastische supporters mag komen spelen, dan doe je dat meteen", zegt Castro op de website van zijn nieuwe werkgever, de winnaar van de Europa Cup II van 1988. "Het sportieve project dat de directie hier aan het uittekenen is, sprak mij enorm aan."

Mechelen wil zo snel mogelijk terug naar het hoogste niveau en neemt volgend seizoen met minder dan de titel dan ook geen genoegen, maar dat is geen bezwaar voor Castro. "Ergens brengt die druk het beste van jezelf naar boven."

Europees voetbal

Castro streek in de zomer van 2014 neer bij Heracles, dat hem overnam van MVV Maastricht. Daarvoor kwam de sluitpost uit voor STVV, PSV, Roda JC en KRC Genk.

Voor de Almeloërs speelde hij in totaal 125 officiële wedstrijden. In 2016 wist Heracles zich mede dankzij Castro voor het eerst in de clubgeschiedenis voor Europees voetbal te plaatsen.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie