Diego Maradona is niet langer coach van Al-Fujairah FC uit de Verenigde Arabische Emiraten. De 57-jarige Argentijn en de club besloten vrijdagavond enkele uren na het mislopen van directe promotie naar de UAE-Pro League in goed overleg uit elkaar te gaan.

Maradona ging een klein jaar geleden aan de slag bij Fujairah, dat uitkomt op het tweede niveau in de Verenigde Arabische Emiraten. De voormalig sterspeler moest de club terugbrengen naar de hoogste divisie. In augustus kwam hij naar het Brabantse dorp Mierlo om zijn selectie voor te bereiden op het seizoen.

Fujairah eindigde in de reguliere competitie echter als derde, op twee punten van nummer twee Kalba. De bovenste twee ploegen promoveren rechtstreeks naar de UAE-Pro League.

Op de laatste speeldag moest Fujairah genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Khor Fakkan. Bij een overwinning was de ploeg van Maradona wel direct gepromoveerd.

Blunder

Doelman Saeed Sadiq beging een enorme blunder bij de gelijkmaker. Hij liet een vrije trap van zo'n 35 meter door zijn handen glippen, waardoor zijn ploeg promotie misliep.

Fujairah bleef wel het hele seizoen ongeslagen. Van de 22 competitieduels werden er elf gewonnen en eindigden er elf in een gelijkspel.

Opmerkelijk genoeg maakt Fujairah nog wel kans om via de play-offs te promoveren. Daarin strijdt de ploeg met drie andere clubs om twee plekken in de hoogste divisie.

Al-Wasl

Maradona was bezig aan zijn eerste klus sinds hij in 2012 werd ontslagen bij Al-Wasl, eveneens afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Eerder had 'Pluisje' van 2008 tot en met 2010 de Argentijnse nationale ploeg onder zijn hoede. Daarmee reikte hij op het WK van 2010 tot de kwartfinales. Daarna werd zijn contract niet verlengd.