Clarence Seedorf staat voor een schier onmogelijke opgave om met Deportivo La Coruña nog te ontsnappen aan degradatie uit de Primera Division. Doordat concurrent Levante vrijdagavond met 2-1 won van Sevilla, heeft de ploeg van de Nederlandse coach nu elf punten achterstand op de nieuwe nummer zeventien Espanyol.

José Morales bezorgde Levante een kwartier voor tijd de overwinning op Sevilla. Hierdoor steeg de ploeg uit Valencia naar de zestiende plaats en heeft het twaalf punten meer dan Deportivo.

Espanyol heeft een punt minder, maar komt zaterdag nog voor eigen publiek in actie tegen Las Palmas. Voor 'Depor' staat zondag de lastige thuiswedstrijd tegen FC Barcelona op het programma. De koploper kan in Riazor met een overwinning het kampioenschap veiligstellen.

De ploeg van Seedorf houdt alleen de al gedegradeerde clubs Las Palmas en Malaga onder zich op de ranglijst. De onderste drie clubs komen volgend seizoen uit in de Segunda Division.

Espanyol

Deportivo kan degradatie alleen nog ontlopen als het zelf al zijn wedstrijden wint en Espanyol geen enkel punt meer pakt in de laatste vier duels. Bij een gelijke stand blijft de Catalaanse formatie op het hoogste niveau actief vanwege een beter onderling resultaat.

Deportivo sluit het seizoen af met wedstrijden tegen Celta de Vigo (uit), Villarreal (thuis) en Valencia (uit). Espanyol speelt behalve tegen Las Palmas nog tegen Atletico Madrid (uit), Malaga (thuis) en Athletic Bilbao (uit).

Seedorf, die eerder AC Milan en het Chinese Shenzhen onder zijn hoede had, tekende begin februari een contract tot het eind van het seizoen bij Deportivo met handhaving als belangrijkste doel, maar hij lijkt daar dus niet in te gaan slagen.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division