Trainer José Mourinho van Manchester United heeft zich verontschuldigd voor de negatieve uitlatingen over Arsène Wenger tijdens de afgelopen jaren. De manager van Arsenal maakte vorige week bekend dat hij na 22 jaar vertrekt bij de 'Gunners'.

"Sommige woorden had ik misschien beter niet kunnen uiten", erkende Mourinho vrijdag op zijn persconferentie in de aanloop naar de confrontatie tussen Manchester United en Arsenal.

"We hebben geweldige wedstrijden tegen elkaar gespeeld en daarvoor ben ik dankbaar", vervolgt hij. "Dus ik heb spijt van die negatieve uitlatingen en Wenger waarschijnlijk ook."

Mourinho was de afgelopen jaren niet altijd even respectvol richting Wenger. Zo noemde de Portugees de Fransman ooit een voyeur en een specialist in falen.

"Ik zeg altijd dat onze grootste rivalen tegelijkertijd onze grootste vrienden zijn, omdat zij degenen zijn die ons tot het uiterste drijven", verklaarde hij. "Tot 2004 ging het ongeveer een decennium lang tussen Manchester United en Arsenal, tussen Sir Alex Ferguson en Wenger."

Waardige ontvangst

Mourinho hoopt dan ook dat de supporters van Manchester United Arsène Wenger zondag een waardige ontvangst geven. Voor de Fransman wordt het de laatste keer dat hij met Arsenal op bezoek gaat op Old Trafford.

"Die geweldige teams van Arsenal maakten Manchester United steeds beter. Ik hoop dat hij een mooie ontvangst krijgt en dat hij het respect voelt dat we voor hem hebben."

Nadat Wenger zijn vertrek bij Arsenal aankondigde, prees Mourinho de 68-jarige coach. "Ik heb enorm veel respect voor hem en ik hoop dat hij nog niet met pensioen gaat", zei hij.

De confrontatie tussen Manchester United en Arsenal begint zondag om 17.30 uur. United bezet de tweede plek in de Premier League en de Londenaren staan zesde.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League