Giovanni van Bronckhorst gaat in de laatste twee wedstrijden van dit seizoen rouleren bij Feyenoord. De trainer van de kersverse bekerwinnaar geeft tegen Sparta Rotterdam (zondag) en sc Heerenveen (6 mei) een aantal spelers die normaal op de bank zitten een kans.

"Daar is nu de mogelijkheid voor", zei Van Bronckhorst vier dagen na de winst van de KNVB-beker. Feyenoord is al zeker van de vierde plaats, waardoor er niets meer op het spel staat in de laatste twee competitieduels.

Dat is wel anders voor stadgenoot Sparta. De ploeg van Dick Advocaat strijdt nog volop tegen degradatie.

Sparta heeft vier punten voorsprong op hekkensluiter FC Twente, terwijl de achterstand op de veilige vijftiende plaats van NAC Breda drie punten bedraagt.

Van Bronckhorst stelde ruim een week geleden tegen Willem II (1-5 zege) ook al een aantal andere spelers dan gebruikelijk op. Onder anderen Robin van Persie, Nicolai Jörgensen, Steven Berghuis, Karim El Ahmadi en Sven van Beek stonden niet in de basis in Tilburg.

"Tegen Willem II heb ik al een aantal andere jongens laten spelen. Dat wil ik de komende wedstrijden ook gaan doen", aldus Van Bronckhorst.

Aftrappen: Twente hoopt op Juve-scenario, Advocaat kwelt Feyenoord
370
Aftrappen: Twente hoopt op Juve-scenario, Advocaat kwelt Feyenoord

Adviseur

Feyenoord versloeg Sparta eerder dit seizoen op Het Kasteel met 0-7. Dat leidde tot het ontslag van Alex Pastoor en de komst van Advocaat, de vroegere adviseur van Van Bronckhorst die nu moet voorkomen dat Sparta uit de Eredivisie degradeert.

"Voor mij als Rotterdammer zou het mooi zijn als Sparta erin blijft", zei Van Bronckhorst. "Daar hebben ze nog een aantal wedstrijden voor."

"Hopelijk staat er volgend seizoen weer een Feyenoord-Sparta op het programma. Maar wij willen onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen onze stadgenoot wel winnen."

De Rotterdamse derby begint zondag om 14.30 uur, tegelijkertijd met de overige acht duels in de 33e speelronde.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie